Atria interieur

Voordelen van een systeemplafond

Geplaatst op

Even kijken naar de verschillende voordelen van een systeemplafond, dan is het zo dat zo’n ding niet alleen mooi is om na te koekeloeren, maar er zijn ook allerlei verschillende voordelen verbonden met het plafond. Daar willen we in deze blog meer aandacht aan besteden, dus lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we geven.

Voordelen van een systeemplafond

Verlaagde plafonds geven aan heel veel ruimtes een extra mooie look. Maar dat is niet het enige dat ze bieden, zo kun je er ook veel andere voordelen van hebben. Denk daarbij aan: een veel betere akoestiek in een kamer. Ook de geluidsdemping valt direct op. Erg handig wanneer je graag muziek wilt maken in een kamer. Een ander voordeel is dat de energiekosten naar beneden gaan. Dat komt natuurlijk omdat de luchtlaag tussen de vloer en het plafond een stuk kleiner is met een verlaagd plafond. 

Wat is een systeemplafond?

Wanneer we praten over een systeemplafond, dan gaat het er eigenlijk over dat het plafond lager gemaakt wordt en dit wordt gedaan met plafondplaten. Dit heeft een groot voordeel, want zo kun je gemakkelijk leidingen en bedrading wegwerken tussen de ruimte die bestaat vanaf het verlaagde plafond tot het originele. 

Waar wordt het plafond vaak gebruikt?

Er zijn verschillende plekken waar het systeemplafond vaak gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan scholen, restaurants of op kantoor. De grote voordelen van het verlaagde plafond, zoals de verbeterde akoestiek maakt het plafond natuurlijk uitermate geschikt voor deze locaties. Dan heb je niet zo’n last van geluidsoverlast van bovenliggende lokalen. Dat is voor de concentratie van de leerlingen natuurlijk erg prettig. In een restaurant is het erg fijn dat er niet zo’n galm in de ruimte is waardoor alle stemmen van de gasten versterkt worden, waardoor iedereen heel hard moet gaan schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan. Natuurlijk heeft de isolerende waarde van het verlaagde plafond ook voor restaurants allerlei financiële voordelen. Want de ruimte is sneller warm of koel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden