Atria interieur

Oogdouches ook waardevol als er een gietvloer gelegd wordt

Geplaatst op

Oogdouches gebruik je doorgaans niet uit luxe. Sterker nog; het is vooral een douche die de veiligheid van de medewerkers zeker als ze te maken krijgen met agressie, bijtende en brandbare stoffen en dampen moeten waarborgen. Ook als je bezig bent met jouw interieur en bijvoorbeeld een gietvloer legt, dan kun je zomaar eens te maken krijgen met schade aan de ogen. In dat geval bieden oogdouches altijd uitkomst. Als het om oogdouches gaat, dan heb je veel te kiezen.

Oogdouches zijn verplicht volgens de Arbowet en de PGS

Wist je dat oogdouches verplicht zijn als we kijken naar de Arbowet en de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen, de PGS. Als we kijken naar het aanbod van oogdouches, dan onderscheiden we in principe twee soorten: de handbediende en de automatische uitvoering. Bij deze uitvoeringen van oogdouches word je altijd in de gelegenheid gesteld de passende accessoires aan te schaffen. Je hebt de oogdouches ook met een hendel. De hendel van de oogdouches maakt het mogelijk om met behulp van een vloer montageplaat op de grond te bevestigen. En dat waar je maar wilt. 

In combinatie met een nooddouche

Kies je voor oogdouches in de vorm van een handbediende vorm, dan kies je voor douches die inzetbaar zijn in combinatie met een nooddouche. Je kunt eveneens werken met een oogdouches met een muurbeugel om zo de douche aan de wand te monteren. Doorgaans kies je voor oogdouches die van staal zijn. 

Automatische oogdouches kom je veel tegen in laboratoria

Je kunt zoals gesteld ook voor automatische oogdouches. Vaak werken deze uitvoeringen met een infrarode bewegingssensor. Zo lang je blijft staan, zal de oogdouche ook blijven stromen. Dergelijke oogdouches zijn uitermate geschikt in situaties waar geen handcontact is toegestaan. Je vindt deze oogdouches heel erg vaak in laboratoria. Oogdouches worden dus zeker veel bedrijfsmatig gebruikt. Je hoeft echter niet altijd heel groot te denken. Ook bij werkzaamheden aan jouw interieur en als er met vloeren wordt gewerkt in de vorm van een gietvloer, kunnen altijd dampen ontstaan die schade aan de ogen kunnen veroorzaken. Ook dan kan een oogdouche dus bijzonder goed van pas komen om zo verdere schade aan de ogen te voorkomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden