Atria interieur

Moderne keuken: precies wat je wilt

Geplaatst op

Om de zoveel tijd is het leuk om een keuken een moderne look te geven. Zo is een quooker kopen wat je noemt een goed idee. Op deze manier kun je heel gemakkelijk heet water pakken voor thee en andere kook gerelateerde zaken. Dat is een prettige manier om de luxe in je keuken te brengen. Natuurlijk is een keuken niets zonder een gedegen basis. We hebben het over de vloer. Daar willen we je graag iets meer over vertellen. Lees snel verder. 

Een gietvloer is ideaal 

Niet alleen biedt epoxy een superieure hardheid in diverse kleuren, maar het heeft ook een lange levensduur met relatief weinig onderhoud. Terwijl epoxy meestal wordt toegepast om betonnen vloeren te beschermen en te verfraaien, is het veel veelzijdiger en complexer dan dat. 

Wat is een epoxy vloercoating?

Bij epoxy worden twee vloeibare componenten – een polyepoxidehars en een curatief – aangebracht die een chemische verbinding aangaan. Bij een juiste vermenging en toepassing zorgt de resulterende chemische reactie voor een zeer hard oppervlak en een zeer sterke verbinding. Epoxy kan worden gebruikt op verschillende soorten vloeren, waaronder tegels, vinyl en metaal, maar het wordt het meest gebruikt om betonnen vloeren te coaten. De voorbereiding van een vloer op een epoxycoating is net zo belangrijk als het installatieproces. 

Hoe bereid ik het realiseren van een epoxyvloer voor? 

Hier zijn de belangrijkste aspecten van de voorbereiding van een vloer voor coating:

 

  • Testen op vocht, schadelijke chemicaliën en olieaanslag
  • Eventueel verwijderen van oude vloer coatings
  • Reparatie van het oppervlak
  • Schoonmaken van de vloer voorafgaand aan de mechanische voorbereiding van het oppervlak
  • Als een vloer niet zorgvuldig wordt voorbereid voor het aanbrengen van epoxy, dan zal deze niet lang meegaan. Tijdens de installatiefase is een van de belangrijkste dingen die een aannemer kan doen het handhaven van een constante temperatuur en vochtigheidsgraad. Dit helpt de vloer om goed uit te harden na de installatie.

Duurzaamheid

Een goed verlijmde epoxy coating houdt niet alleen stand onder zwaar voetverkeer, maar is ook bestand tegen schade door schuren en stoten. Ontworpen om de betonnen vloer eronder te beschermen, is het extra voordeel van epoxy vloercoatings dat ze er goed uit blijven zien en goed blijven presteren, zelfs onder zware slijtage.

Levensduur

Epoxy is, veruit, een van de langst durende vloercoatings beschikbaar, maar de levensduur hangt sterk af van de omgeving en of het goed is geïnstalleerd. Van sommige epoxy vloercoatings in woonwijken is bekend dat ze tientallen jaren meegaan, maar de meeste industrieën kunnen rekenen op 5 of 10 jaar gebruik voordat de coating opnieuw moet worden aangebracht of alleen moet worden bijgewerkt.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden