Atria interieur

Inspiratie voor in de tuin: getrommelde stenen

Geplaatst op

Wil je jouw voor- of achtertuin een nieuwe uitstraling geven? Dan zijn getrommelde stenen een uitstekend idee. Getrommelde stenen hebben veel weg van gebakken klinkers. Echter, zijn getrommelde stenen gemaakt van beton. De stenen hebben een aantal belangrijke voordelen. Zo worden deze stenen bijvoorbeeld niet snel vuil. Je tuin ligt er dus steeds strak bij. Bovendien zijn de klinkers na een regenbui ook weer relatief snel droog. Zo ligt je tuintje er in de herfst dus ook minder vaak deprimerend bij als gevolg van een regenbui.

De uitstraling van getrommelde stenen

Getrommelde stenen hebben qua uitstraling dus veel weg van gebakken klinker. Ze passe hierdoor ook heel goed bij een wat oudere of landelijke woning. Dat neemt echter niet weg dat er ook veel moderne tuinen zijn waarin je getrommelde stenen kunt terugvinden. Getrommelde stenen heb je overigens in allerlei soorten en maten. Je hebt dus heel veel keuze wat de uitstraling van de stenen betreft. Zo slaag je er altijd in om stenen te vinden die goed aansluiten op jouw woning en tuin.

Getrommelde stenen zijn ook geschikt voor een muurtje

Getrommelde stenen kun je gebruiken om de tuin mee te bestraten, maar kun je ook gebruiken om een muurtje mee te metselen. Zo kun je ook een heel mooi geheel creëren door stenen in dezelfde stijl te gebruiken. Er zijn veel mensen die een decoratief muurtje in de tuin laten plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een muurtje naast het pad plaatsen, maar je kunt de stenen ook gebruiken om plantenbakken te maken die aan de schutting grenzen.

Getrommelde stenen zijn relatief goedkoop

Getrommelde stenen zijn allesbehalve duur en ook dat is een belangrijk voordeel. Zo zijn de stenen bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan gebakken klinkers, ondanks de vele voordelen die getrommelde stenen hebben. Dat heeft vooral te maken met het productieproces. Getrommelde stenen hoeven namelijk niet gebakken te worden, maar zijn van beton gemaakt. Dat zorgt er dus voor dat de stenen relatief eenvoudig gemaakt kunnen worden.

Wil je ook graag getrommelde stenen in je tuin? Dan zijn er verschillende webwinkels waar je deze stenen kunt bestellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden