Atria interieur

Hoe maak je een woning inbraakproof?

Geplaatst op

In 2022 vinden de meeste woninginbraken overdag plaats. De manier waarop een dief binnendringt in je woning is vaak niet geavanceerd. Ze komen bijvoorbeeld binnen via een open raam, of vernielen het slot van je voordeur. In Almere is het aantal inbraken toegenomen en is het van belang dat je je woning inbraakproof maakt. Een slotenmaker Almere kan je hierbij verder helpen. Hoe werkt dit precies en wat doet de slotenmaker Almere? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet slotenmaker Almere?

Als eigenaar van een grote inboedel in je woning, wil je dit natuurlijk goed beschermen. Dieven breken in als je een waardevolle inboedel hebt en niet veel doet aan het inbraakproof maken van je woning. De meeste inbrekers breken in via de voordeur en forceren het cilinder van het slot. Een slotenmaker Almere controleert je sloten en kijkt of de sloten een goede werking hebben. Veel sloten zijn namelijk verouderd en bieden weinig weerstand tegen een ervaren inbreker. De slotenmaker heeft een ruim aanbod in sloten van een hoge kwaliteit, die meer weerstand bieden tegen inbrekers. Deze sloten zijn uitermate goed getest door een derde partij en hebben ook een keurmerk. De slotenmaker monteert de nieuwe sloten op de deuren en de ramen. Eventueel kan de slotenmaker je sloten ook maandelijks onderhouden.

Welke sloten?

De slotenmaker Almere heeft zoals eerder besproken meerdere sloten van een hoge kwaliteit. Sommige van deze sloten hebben speciale functies, die ervoor moeten zorgen dat een inbreker niet snel zijn slag kan slaan. Een slot met een meerpuntssluiting zorgt ervoor dat het slot op meerdere plekken het cilinder ondersteunt. De meeste inbrekers proberen namelijk het cilinder te vernielen, maar met een meerpuntssluiting is dit ingewikkeld. Een andere bekende methode is kerntrekken en hierbij wordt het cilinder uit het slot getrokken. 

 

De slotenmaker Almere heeft hiervoor speciale sloten met een kerntrekbeveiliging. Tegenwoordig hebben slotenmakers ook digitale sloten en bieden deze ook genoeg weerstand tegen een inbreker. Deze sloten werken alleen met een internetverbinding en hiervoor is ook geen sleutel nodig. De sleutel zit aan de binnenzijde van het slot en je kunt met een applicatie de deur openen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden