Atria interieur

Glazen en ramenlappen

Geplaatst op

Vind jij ramenlappen en glazen wassen ook zo vreselijk, en denk je het vaak goed te doen en zie je dan toch achteraf weer strepen zitten? Deze frustratie snappen wij absoluut! Het is overigens niet voor iedereen bestemd om goed te kunnen. Toch zijn er gelukkig wel manieren om het glazen wassen wat makkelijker te maken waardoor wij amateurs dit toch nog goed voor elkaar kunnen krijgen. Lukt het nog steeds niet na het lezen van deze blog? Geen paniek! We hebben gelukkig ook nog professionele glazen wassers die je kunt inschakelen om het onmogelijke mogelijk te maken. Maar voordat je deze optie overweegt, laten we eerst eens wat handige tips doornemen.

Streeploos schoonmaken

Het streeploos schoonmaken van je ramen blijft een hele klus. Soms kun je jezelf nog meer ergeren aan strepen na de schoonmaak dan de viezigheid die ervoor op zat. Daarom is het fijn dat dit vooral streeploos schoon te maken valt. Met de juiste tools wil dit vaak ook echt wel lukken. We beschrijven dan ook graag wat punten die het ramenlappen wat gemakkelijker voor je kunnen maken.

  • Allereerst, gebruik warm water bij het lappen van je ramen. Warm water zorgt ervoor dat vuil, vet en stof makkelijker loslaat, waardoor je dus sneller klaar bent met het afnemen en in elk geval de kans op strepen al verminderd.
  • Het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is dan ook niet geheel onbelangrijk in dit geval. Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor het lappen van ramen. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel, dit kan juist leiden tot strepen. Gebruik een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel en voeg hier uiteraard warm water aan toe.
  • Werk van boven naar beneden zodat het water niet van bovenin alsnog naar beneden stroomt waardoor je dus weer strepen krijgt achteraf.
  • Voor de laatste randjes waar je niet goed bij komt door bijvoorbeeld een deurklink of kieren, kun je een goede droge doek gebruiken om randen na te gaan. 

Tipje van de sluier

Wist je dat het beter is om je ramen te lappen als het bewolkt is? Op een zonnige dag droogt het water met het schoonmaakmiddel namelijk veel sneller op, wat dus juist voor strepen kan zorgen. Lappen bij bewolkt weer zorgt ervoor dat het meer tijd heeft om in te trekken en het vuil op te lossen. En geeft overigens ook wat meer tijd om de trekker er goed overheen te halen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden