Atria interieur

ERP-software voor makelaarskantoren

Geplaatst op

Bij een makelaarskantoor denkt u niet snel aan ERP-software. Echter kan het goed van pas komen om beter contact te houden met een (potentiële) klant, bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Wij leggen u graag uit op welke wijze een ERP-systeem u kan helpen. Eerst kijken we naar wat ERP precies is.

Bedrijfssoftware- ERP

ERP, oftwel Enterprise Resource Planning is een bekende term in de wereld van bedrijfssoftware. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen en optimaliseert deze binnen een bedrijf. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn. Een ERP-systeem zorgt dus voor een digitaliseringsslag binnen een bedrijf.

Een ERP-softwaresysteem is een digitale tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen uw organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

Voordelen voor een makelaarskantoor

ERP-software brengt een talrijk voordelen met zich mee waar makelaarskantoren van kunnen profiteren. Er wordt toegevoegde waarde gecreëerd op de volgende gebieden.

Automatisering van workflows en bedrijfsprocessen

Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende werkzaamheden. Zo kunnen medewerkers zich bezig houden met de belangrijke taken.

ERP-software als centrale database

Alle gegevens van het bedrijf worden samengevoegd tot een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen verschillende afdelingen geoptimaliseerd en wordt informatie beter gedeeld.

Real-time gegevens

Met ERP profiteert men van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest recente data, van data van het voorraadbeheer tot aan marketinggegevens.

Databeveiliging

Door alle gegevens in het bedrijf te centraliseren, wordt het gemakkelijker om de data op slechts één plek te beschermen. Anders zou dit op veel verschillende plaatsen afzonderlijk moeten worden beveiligd, wat veel tijd, geld en moeite zou betekenen.

Modules

ERP-software laat samenwerking met andere systemen toe. Een ERP-systeem kan bijvoorbeeld met uw CRM-systeem koppelen, waardoor bijvoorbeeld de financiële afdeling makkelijker kan zien hoeveel geld binnenkomt bij de salesafdeling.

Het vinden van de juiste ERP-software

Er zijn een groot aantal ERP-systemen, elk hebben ze voordelen en nadelen. Vanwege deze reden vinden veel bedrijven het niet gemakkelijk om over een bepaald systeem te beslissen.

Daarom raden wij bedrijven aan om concrete doelen op te stellen waaraan een systeem aan kan werken. Het moet duidelijk zijn waarvoor een systeem gebruikt moet gaan worden. Aan de hand van de doelen kunnen specifieke eisen worden gesteld aan een systeem.

Daarnaast is er de keuze tussen cloudoplossingen en on-premise oplossingen. De focus komt steeds meer op cloudoplossingen. Het systeem van Scheer Nederland is daar geen uitzondering op.

Het systeem van Scheer, SAP S/4HANA zorgt voor een geweldige vereenvoudiging qua functionaliteit, data model, gebruiksgemak, en workflow. Het biedt innovaties zoals Internet of Things, Big Data, en mobiele apps om uw bedrijfsvoering te conformeren aan de digitale economie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden