Atria interieur

De veelzijdigheid van gietvloeren

Geplaatst op

Gietvloeren zijn enorm in trek, dat is één ding wat zeker is. Dit heb je vast al wel meegekregen door de hoeveelheid waarin gietvloeren genoemd worden in blogs, in showrooms worden gebruikt en in de huiskamers van vrienden van je gelegd worden. Het heeft zo ongelooflijk veel voordelen, en je kunt er enorm veel mee. Dat dit je nog niet duidelijk is, is best begrijpelijk. Daarom krijg je in deze blog te horen wat de voordelen van gietvloeren zijn. 

Duurzaamheid

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken hoe duurzaam gietvloeren zijn. Duurzaamheid is een steeds maar terugkerend onderwerp in ons leven. De een maakt het wat minder uit dan de ander, maar een gietvloer is ook duurzaam wat betreft de levensduur. Dit vindt iedereen natuurlijk leuk, en niet alleen mensen die zich inzetten voor het klimaat. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gietvloer die van plantaardige materialen is gemaakt; extra duurzaam dus! 

Eenheid

Wat nog een groot voordeel is van een gietvloer, is dat het een enorme eenheid brengt in je interieur. Eenheid, hoe dan? Nou, je kunt het bijvoorbeeld overal in je huis laten doorlopen. Het is geschikt voor slaapkamers, keukens, badkamers, noem het maar op. Dit is vanwege de mooie eigenschappen die een gietvloer heeft. Het is namelijk waterdicht omdat er geen voegen of naden in zitten, je moet echt je best doen om er deuken of krassen in te maken en vlekken verwijder je in een paar seconden. 

Warmte

Mocht een gietvloer te koud onder je voeten aanvoelen, is dit ook vrij gemakkelijk opgelost. Je kunt een vloerverwarming laten installeren onder je vloer. Omdat een gietvloer relatief dun is ten opzichte van een houten vloer, wordt de warmte beter geleidt over de vloer en de ruimte. Dit resulteert op zijn beurt weer in een betere verdeling van warmte over de hele ruimte én lagere energiekosten. 

Opties

Daarnaast heb je wat betreft gietvloeren heel veel opties. Verschillende kleuren, materialen en zelfs patronen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het krijgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden