Atria interieur

De principes van interieur inrichten

Geplaatst op

Een interieur inrichten is voor veel mensen lastig. Dat is heel begrijpelijk, want niet iedereen is een interieur designer. Gelukkig zijn er voldoende tips voor het inrichten van je interieur. Of dit nu ontzettend modern en minimalistisch is, of traditioneel en chauvinistisch; deze regels gelden voor elk soort interieur. Van het gebruik van materialen zoals metaal tot aan details zoals foto in glas, het komt allemaal naar voren in deze blog. 

Creëer een visie

Zodra interieurontwerpers een idee hebben van hoe de ruimte moet functioneren, combineren ze die eisen met de gewenste esthetiek en sfeer van de klant, om zo een concept voor de ruimte te creëren. Ze kiezen voor een globale aanpak in plaats van alleen een verfkleur of een sofa te kiezen. Het gaat echt om het creëren van een visie. Het interieur heeft dan een tijdloze en lange levensduur als je die goed doordachte visie kunt implementeren. Voor een ontwerper is het overbrengen van het concept verwant aan het vertellen van verhalen. Je moet in staat zijn om een verhaal te vertellen over hoe het interieur gaat samenkomen met alle verschillende elementen en stukken. Dit moet je dus ook als doel nemen wanneer je je eigen interieur gaat samenstellen. 

Details

De grote lijnen van een interieurconcept zijn niets zonder de ondersteunende details. Of het nu gaat om de schaal van een lampenkap of een foto in glas, als je een interieur wil samenstellen, moet je oog hebben voor details en alle details specificeren om de algemene visie zo goed mogelijk te ondersteunen. Kies bijvoorbeeld voor persoonlijke details, wanneer je een foto hebt van je kind die je heel erg mooi vindt, kun je een foto in glas toevoegen aan je interieur. Een foto in glas voegt persoonlijkheid toe en bovendien past het bij elk interieur. Een foto in glas heb je tevens in verschillende maten en vormen, zodat de foto in glas overal neergezet kan worden. Controleer jezelf ook altijd om er zeker van te zijn dat je de juiste route aflegt naar een mooi interieur, om dat grote doel van een knus en mooi huis te bereiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden