Atria interieur

Betonplaten: de voordelen voor jou

Geplaatst op

Beton is al eeuwenlang populair om zijn duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid. Naast de vele algemeen bekende voordelen van beton, heeft prefab beton zijn eigen unieke set sterke punten. Niet alleen is het duurzaam en veelzijdig, het is gemakkelijk voor het milieu en kan de bouwtijd aanzienlijk verkorten. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van prefab beton. Lees er meer over. 

Controle

Controle kan vaak aanvoelen als een ongrijpbaar concept in de bouwsector. Maar met betonplaten heb je veel meer controle over je bouwplaats en planning. Met offsite productie, worden stukken gegoten en uitgehard in een gecontroleerde omgeving en vervolgens opgeslagen in een opslagplaats totdat ze nodig zijn op de bouwplaats. Dit betekent dat je een product van hoge kwaliteit krijgt dat minder arbeid ter plaatse vereist en minder impact heeft op de bouwplaats.

Meer waar voor je geld

Omdat prefab beton gemakkelijker te controleren is, is de kwaliteit en duurzaamheid doorgaans veel beter dan gietbeton. Een prefab fabrikant heeft ook meer kans om grotere kortingen op materialen te krijgen als gevolg van het volume van de aankopen die kunnen worden gedaan voor meerdere projecten tegelijk. 

Eenvoudige installatie

Prefab wordt ter plaatse vervaardigd in een overdekte omgeving, wat betekent dat het niet weersafhankelijk is zoals andere ter plaatse gegoten producten. Off-site productie en just-in-time levering zorgen voor een schonere, veiligere bouwplaats en een project dat op tijd wordt opgeleverd.

Topkwaliteit en duurzaamheid

Prefabbeton of betonplanten staan bekend om de  hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het is gemakkelijk bestand tegen de elementen en kan jaren en jaren van slijtage doorstaan, terwijl het nog steeds even sterk is als op de dag dat het werd uitgehard.

Geluidsreductie

Prefab beton is zeer dicht en stevig, waardoor het een fantastische materiaalkeuze is voor gebouwen waar geluidsisolatie een topprioriteit is. Commerciële gebouwen in grote stedelijke gebieden maken vaak gebruik van prefab beton om deze reden. Ook meergezinswoningen en studentenflats hebben baat bij prefab, omdat het de geluidsoverdracht van verdieping naar verdieping beperkt.

Brandwerend

Een van de voordelen van prefab beton ligt in zijn brandwerende eigenschappen. Prefab beton vat geen vlam en het voorkomt de verspreiding van vuur van kamer naar kamer. Juist om deze reden is het een fantastisch materiaal om een huis of gebouw van te maken. In geval van brand zal het prefab beton niet zo heet worden dat er gesmolten deeltjes uit druipen en andere materialen in brand vliegen.

Esthetiek

Lang vervlogen zijn de dagen van saaie, grijze betonconstructies. Met een verscheidenheid aan toeslagmaterialen, vormen, kleuren en afwerkingen, biedt prefab beton je een veelheid aan opties. Andere materialen zoals baksteen, steen en graniet kunnen in de fabriek worden ingegoten, waardoor de tijd, de opbouw en de kosten van installatie ter plaatse worden beperkt. Met een beetje creativiteit kun je de look van betonplaten vormgeven die je wenst voor de kosten en de sterkte van geprefabriceerd beton. Je kunt gemakkelijk betonplaten kopen via wester-beton.nl en ze aanpassen naar wens.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden