Atria interieur

Bestrijd de galm, ga voor akoestisch pleisterwerk

Geplaatst op

Heb je last van galm in je woning of bedrijfspand? In deze blog nemen we met je door wat je allemaal kunt doen om de nodige verbeteringen te realiseren. Kijk snel met ons mee en laat je verrassen. Je wilt toch niet blijven zitten met iets waar je je bijzonder aan stoort? Gelukkig zijn er tal van oplossingen. Ontdek hoe het zit. 

Een stijlvolle oplossing

Om de akoestische aspecten van een kamer te verbeteren is het in vele gevallen noodzakelijk om aanpassingen te doen. Helaas zijn deze in het verleden niet altijd fraai geweest. Zo heeft een verlaagd plafond vaak de authentieke sfeer van gebouwen (oude gebouwen vaak) in de jaren 80 niet bepaald beter gemaakt. Pleisterwerk of akoestisch pleisterwerk helpt heel goed om de akoestische aspecten van een kamer te verbeteren. Het beste is dat je een expert het laat aanbrengen. Op die manier is het een stuk gemakkelijker om goede resultaten in je kamer of bedrijfspand (restaurant bijvoorbeeld) te bewerkstelligen. Het mooie van pleisterwerk is dat het zowel stijlvol is als zeer praktisch.

Hoe werkt akoestisch pleisterwerk?

In feite is het heel gemakkelijk om te werken met akoestisch pleisterwerk. Het kan op een plafond aangebracht worden door middel van een spuittechniek. Vandaar dat het ook wel akoestisch spuitwerk genoemd wordt. De verf zorgt dat de akoestische golven die door de lucht reizen, geabsorbeerd worden. Dat heeft heel veel voordelen. Je kunt je voorstellen dat in een restaurant de eigenaar geen zin heeft om zijn gasten in een galmkast te laten zitten. Dat maakt namelijk dat iedereen steeds harder gaat schreeuwen. Ook een verlaagd plafond is in sommige gevallen niet mogelijk of wenselijk. Dan komt akoestische pleisterwerk om de hoek kijken. Op onze site houden we je op de hoogte van wat je allemaal kunt doen op het gebied van wonen en design. Lees steeds onze blogs om op de hoogte te blijven. Wij blijven je in ieder geval zeker inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we in interessante blogs met je door wat je kunt doen met betrekking tot je nieuwe interieur.

Contactgegevens

Via info info @ atria-interieur.nl. neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden